Tätä tänään pohdittiin koulussa ja jäi pyörimään munkin mieleeni. Ihmisethän vieraantuu luonnosta koko ajan. Meillä suomalaisilla menee vielä hyvin esim. amerikkalaisiin verrattuna, mutta eikö silti ookkin aika surullista, että ystäväni kertoi silmät loistaen miten hän ei ole vieraantunut luonnosta, onhan hänellä labradorinnoutaja . Joo, etpä tosiaan ole. Mihin maailma on mennyt, jos labbista pidetään villinä luonnon kasvattina?

Uskontoni takia mulla metsä on pyhää aluetta, Tapion ja Mielikin kotiseutua. Siellä voi myös tuntea esim. Joukahaisen ja Hongattaren. Joka tapauksessa kristityt ja muut valtauskonnot eivät mun mielestä yritä edes ylläpitää mitään suhdetta luontoon - jos maailma ei olis niin uskontokeskeinen, olisko tää meidän planeetta terveemmällä ja paremmalla tolalla? Tarkotan, kristinuskohan täällä on jyllännyt nyt viimeiset vuosituhannet. Onko maailma mennyt parempaan suuntaan tänä aikana? No ei. 

Noh, en jaksa nyt alkaa laukomaan totuuksia kristinuskosta, joten jätän kirjoituksen tähän ennen kuin innostun liikaa. Kuitenkin, ihmiset, menkää luontoon. Jos asut vaikka helsingin keskustassa niin mene Luukkiin tai Nuuksioon, mihin vain. Tätä suosittelen kaikille.